В началото бе музиката...
Тя влиза в живота на всеки един от членовете на оркестър "Звъника" още от детството като личен стремеж. Така си остава с годините, когато и петимата музиканти израстват от училищните концерти, през редица народни ансамбли и формации, до висшето музикално образование и отличия от престижни фолклорни събори. През 2008 г. се събират като оркестър, наричайки себе си "Звъника".
Основното поле на изява на групата остава българската сватба, на която всеки от тях е посветил повече от десет години. Включените инструменти са адекватни на българската народна музика: гайда, акордеон, клавир и кларинет.
Това, което изненадва слушателите от самото начало, е индивидуалният им стил заради неангажиращия и елегантен маниер в сътворяването на една красива празнична атмосфера. Нещо повече, оркестър "Звъника" изработва свой подход в синхрона между традиционни ритми и съвременна музика от различни жанрове. Всичко това дава на слушателите усещане за подреденост, умереност и звучност, и прави сватбените тържества на оркестъра подчертано различни.
"Звъника" дебютира в национален ефир още през 2008 г. с първите си записи, а известна част от участията им са достъпни във всеки от популярните сайтове за видеосподеляне. Свирят на сцената на първия по рода си Събор на сватбарските оркестри във Варна и региона, който се състои в град Девня. В репертоара им влиза палитра от жанрове, с които няма да бъде пренебрегнат ничий вкус: българска народна музика от всички краища на родината; балканска музика - от Гърция, Македония, Сърбия и Румъния; българска и английска естрада; поп-фолк.
Освен звънко и свежо, отговарящо на младия състав на групата, името на оркестъра всъщност е название на билка. Идеята e, че
"С биле се цери тялото, а с музика – душата на човек!"
Това е и основният ни стремеж.