Пребулване
Традицията повелява на българска сватба гайдата да засвири най-напред в дома на младоженеца, където се събират първите гости. След това с блага дума и бъклица вино мелодията продължава у кума, при когото ще се извие още едно кръшно хоро. Най-накрая всички отиват в дома на булката, от където с традиционната за това музика пребулената невяста обредно се извежда от баща си, ръка за ръка с младоженеца.
Посрещане
Това е встъпителният ритуал в ресторанта, когато всички гости са на крака и аплодират красивите младоженци. След това, в духа на българската сватба, свекървата захранва младата двойка и кумовете с хляб, сол и мед, на фона на народна мелодия и гласа на водещата. Разчупва се обредният хляб, отваря се шампанското и се прави официална наздравица на младоженците с техните кумове.
Ритуали
Ритуалите се водят от вокала на оркестъра и бидейки "гръбнакът" на тържеството, днес са традиция и съвремие в едно, а именно: посрещане, кратък поздрав от кума, кумово право хоро, първи семеен танц, даряване на кумовете, официална наздравица с гостите, булчинско хоро, разрязване на сватбената торта, хвърляне на букета, разбулване, надиграване за булото, сваляне на булчинския жартиер.
Ние знаем, че всеки има различна визия за празника си. Ето защо, съобразявайки се с това оркестър "Звъника" има практиката да уточнява предварително всичко с младоженците, за да ви разкажем кои са основните моменти и заедно да подредим сватбата така, както вие пожелаете. Опитът ни показва, че по този начин всичко се случва организирано във времето, за да се наслаждавате спокойно на празника си.
Забавление
Нашата цел е вие да се забавлявате. Това е ангажимент, към който оркестър "Звъника" подхожда с особено внимание, и ето защо смеем да твърдим, че музиката е наше призвание и отговорност към вас. В предварителния ни разговор ще обсъдим на спокойствие предпочитанията ви към музиката, избора на песен за първия семеен танц, както и поздравите към родители и кумове. Ако желаете да чуете някои от тези изпълнения в оригинал, това също е възможно, тъй като сме подготвени специално за тази цел.